Bletetimi sipas metodës Kukleci

Sot, kur në bletoret tona janë prezente : varoa, askosferoza, nozemoza, e sidomos aplikimi i pesticideve në bujqësi, rezultatet e dëshirueshme në bletari mund të arrihen vetëm me bashkimin e bletëve punëtore (bletëve të fushës) të dy mëmave në një korpus të përbashkët të mjaltit (foto nr. 338).
Ekzistojnë metoda të ndryshme të bletimit me dy mëma, ku secila prej tyre i ka përparësitë dhe të metat e veta.
Teknologjia e metodës Kukleci, është si rezultat i punës dhe hulumtimeve profesionale të vetë autorit. Kjo metodë bazohet në bletimin me dy familje, ku para kullotës kryesore bëhet izolimi i mëmës së familjes së poshtme (familjes që ndodhet në dysheme), ndërsa nga mëma e sipërme, që ndodhet mbi dërrasen ndarëse merren kohë pas kohe vetëm bletët e fushës, në mënyrë shumë të thjeshtë, duke ua ndërruar drejtimin e hyrjes në derën e familjes së sipërme.

Përgatitja e familjes për dimërim - Kushtet klimatike që mbretërojnë në vendin tonë, gjatë dimërimit, paraqesin përiudhën më kritike për të mbijetuar familja e bletës ...

Shkrimin e plotë mund ta lexoni duke shkarkuar fajllin në PDF (43 faqe). Klikoni këtu !


Për të lexuar të plotë artikullin ju duhet të keni të instaluar aplikacioni Adobe Reader. Nëse nuk e keni atëherë mund ta shkarkoni dhe instaloni falas nga këtu: http://get.adobe.com/reader/?promoid=BUIGO

 


© Copyright 2011 Bletaria KUKLECI. Created by: Luan Matoshi